Η ιδέα του σχεδιασμού ενός εναλλακτικού και ταυτόχρονα διασκεδαστικού τρόπου - εργαλείου άθλησης, σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους ήταν κάτι που με απασχολούσε ως σχεδιαστή αρκετό καιρό. Από από τα πρώτα χρόνια της αθλητικής μου ζωής αναζητούσα εναλλαγές στις προπονήσεις μου, κάτι να τις φρεσκάρει. Μετά από μια τυχαία παρεϊστικη κουβέντα για το "εθνικό" καλοκαιρίνο άθλημα την ρακέτα και εκεί που δεν το περίμενε κανείς, γεννήθηκε η ιδεά της ρακέτας γάντι. Από την πρώτη μέρα ξεκίνησα τα προσχέδια και μετά απο αλλεπάλληλες δοκιμές, πέρασαν 2 χρόνια και 25 διαφορετικά μοντέλα για να καταλήξω στο τελικό προϊόν.

Πρόκειται για μια ρακέτα που την φοράς αντί να την κρατάς και η οποία διατηρεί τα πλεονεκτήματα της κλασικής ρακέτας ενώ παράλληλα εισάγει και νέα. Είναι σχεδιασμένη κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κλειστούς χώρους και κοντινές αποστάσεις. Χρήσιμοποιείται από 2 παίκτες ως αντιπάλους καθώς επίσης και με αντίπαλο ένα τοίχο μέσω συγκεκριμένης διαγράμμισης που παρουσιάζεται στο μενού "το παιχνίδι". Παίζεται με το ένα ή και με τα δύο χέρια ταυτόχρονα. Το γεγονός ότι τα 2 μέρη της συνδεόνται με ελαστικούς αποστάτες ελαχιστοποιεί την πιθανότητα τραυματισμού κατά την διάρκεια της προπόνησης. Στα μάτια και στο μυαλό μου είναι ο ιδανικός εναλλακτικός τρόπος αερόβιας άσκησης, μια νέα ματιά στην συμπληρωματική προπόνηση.

Σας παρουσιάζουμε την GloveRacket την πρώτη ξύλινη ρακέτα γάντι στον κόσμο.

Μια ιδέα Ελληνική από το πρώτο προσχέδιο μέχρι την τελική κατασκευή της.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με τις συμβουλές και την συμβολή τους, βοήθησαν αυτή η ιδέα να γίνει πραγματικότητα.

 

Παναγιώτης Κουμερτάς

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Μπείτε στην ομάδα μας

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα, προσφορές & πληροφορίες για τα νέα προϊόντα μας

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time